Canvi d'oli caixa de canvis automàtica

Per què és important canviar l'oli del canvi automàtic?

La major part de les avaries en una transmissió automàtica tenen a veure amb la lubricació. Si l'oli de la transmissió no es canvia PER COMPLET, o no es controla la quantitat

d'ompliment, l'excés o l'escassetat poden causar danys en les vàlvules de comandament, selector i caixa de canvis en general, i les reparacions de les caixes de canvis són

en general molt costoses (2500-4000€), pel que convé evitar-les fent un correcte manteniment.

La majoria de fabricants indiquen que s'ha de canviar l'oli de la caixa de canvis cada 60.000km.

Quines maneres hi ha de canviar l'oli del canvi?

1. Canviar l'oli ATF de forma manual: Amb el motor parat es buida oli de la caixa treient el tap del càrter. Al final, amb el motor arrancat s'afegeix oli per deixar-lo a nivell. Mitjançant aquest sistema, l'oli antic del convertidor i del bloc de vàlvules NO es canvia per tant es barreja amb l'oli nou. D'aquesta forma només haurem substituït aproximadament un 40% de l'oli total, per tant NO RECOMANEM AQUEST TIPUS DE CANVI.

2. Canviar l'oli ATF amb màquina especialitzada de forma automàtica: Amb la màquina MOTUL ATM 03.15 es realitza un ByPass en la línia de refrigeració de l'oli de la caixa. Posem el motor en marxa i introduïm oli nou a la vegada que extraiem el vell, sense barrejar-se. D'aquesta forma, i amb una neteja prèvia de tot el sistema, arrosseguem tota la ferritja acumulada en l'interior del circuit i canviem el 99% de l'oli vell. Aquesta opció SÍ LA RECOMANEM, i és la que realitzem a Gregori Motor Boxes.

Conclusió:

Molta cura amb la forma en què es realitza el canvi de l'oli (ATF) al nostre canvi automàtic. En la majoria de canvis el més fàcil és fer el buit pel cargol situat al càrter, però com ja hem apuntat aquesta forma no és recomanable, ja que només s'aconsegueix extreure una part de l'oli, sent impossible canviar el ATF del convertidor.


L'ÚNIC MÈTODE EFICAÇ PER CANVIAR EL OLI DE LA CAIXA DE CANVIS AUTOMÀTICA, és amb la MOTUL ATM 03.15 + o equips similars, ja que d'aquesta manera podrem substituir més del 95% de l'oli ATF.


Demana pressupost sense compromís enviant un Whatsapp al 977312009 amb una foto de la fitxa tècnica.


-- -- -- --